När man älskar någon så vill man alltid att denne skall må bra, vara lycklig och alltid ha det bästa av det bästa. Detta gäller människor som djur, och som hundägare är vovvens välbefinnande av högsta prioritet. Det är därför inte så underligt att så stora möbeltillverkare som IKEA har hela

produktionslinjer för hundar där man erbjuder allt från enkla mat- och vattenskålar till snygga minisoffor och specialdesignade kuddar.

Det finns vissa saker som alla hundägare bör ha hemma som har med vård och skötsel att göra, som till exempel borstar, kloklippare och bajspåsar. Man bör också ha bra koppel och om det finns risk för att hunden springer bort så finns det mycket bra gadgets som man kan sätta på halsbandet och sedan koppla till mobilen, så att man alltid kan se var den befinner sig.

Sedan har vi allt det andra, det som har med lyx och lycka att göra. Förutom sällskap så tycker hunden mycket om att leka och man vill ju skämma bort sin bästa vän, eller hur? Man kan ge sin hund roliga bollar och specialdesignade ben, som dessutom hjälper hundens munhygien, och man kan skaffa roliga leksaker som stimulerar hundens hjärna och sinnen. Ett kul sätt för hunden att roa sig är att ge den en speciell “hitta godsaken” platta, som består av små lådor, spakar och knappar. Här gäller det för jycken att själv komma på hur man öppnar en liten lucka så att den kan komma åt en godsak som matte eller husse har gömt därinne.

Ett annat sätt att skämma bort sin bästa vän på är att ge den en lång, njutningsfull massage. Detta stärker bandet mellan människan och hennes bästis, men är också välgörande rent fysiskt för båda. Man kan be sin veterinär om tips och råd hur man skall göra och det finns också bra instruktionsvideor på nätet. Ingenting är gott nog för den bästa vännen!